صنعت پلاسیتک در هفته ای که گذشت - 14
داغ ترین های هفته | ابهام در تعیین قیمت های پایه محصولات پتروشیمی
قبل از مطالعه این پست در نظر داشته باشید که کلمات رنگی، به معنی لینک به خبر اصلی و کامل هر یک از مطالب است و می توانید با ضربه زدن و کلیک روی آن ها به متن کامل همان خبر برسید.
هفته سوم مرداد 97، از خبرسازترین هفته های امسال بود و اتفاقات بسیار تأثیرگذاری از تاریخ کشور در آن رقم خورد. دور اول تحریم ها آغاز شد، بسته جدید ارزی دولت اجرایی شد، بازار ثانویه کار خود را شروع کرد و پتروشیمی ها ارز خود را در این بازار عرضه کردند، دلار و سکه دستخوش تغییرات زیادی شدند و در این میان اما، صنعت پلاستیک همچنان بلاتکلیف است که قیمت پایه چه می شود! بازار آزاد در تب افزایش قیمت مواد اولیه می سوزد و قیمت ها هر روز رکورد جدیدی ثبت می کنند. بسته خبری این هفته را که توسط ویکی پلاست تهیه شده است، بخوانید.
تحریم ها
دور اول تحریم های آمریکا از سه شنبه همین هفته یعنی 16 مرداد آغاز شد و ترامپ اجرای مرحله اول تحریم ها را امضا کرد و روز بعد امضا، اعلام کرد شرکت هایی که با ایران کار کنند نمی توانند با آمریکا کار کنند.
بسته جدید ارزی
برای استقبال تحریم ها، دولت هم بعد از مدت ها سکوت در برابر طغیان قیمت دلار و سکه، ابتدا توسط همتی رییس کل جدید بانک مرکزی در روز یکشنبه، از بسته جدید ارزی رونمایی کرد و با پایان بخشیدن به قاچاق بودن نرخ دوم ارز و به رسمیت شناختن بازار آزاد، اعلام کرد صرافی ها کارشان را از سر می گیرند و پتروشیمی ها و فولادی ها می توانند دلار خود را در سامانه نیما با قیمت توافقی به فروش برسانند. بعد از همتی، روحانی هم دوشنبه شب، یعنی شبی که فردای آن قرار بود تحریم ها آغاز شود، به تلویزیون آمد، ولی تقریبا همان سخنان همیشگی را تکرار کرد و حرف جدیدی از او شنیده نشد.
در روز اول بازار ثانویه، نرخ دلار، 8074 و در روز دوم 8240 تومان کشف قیمت شد و سامانه سنا هم کار خود را مجددا شروع کرد و آخرین قیمت ثبت شده در این سامانه، 8930 تومان و میانگین قیمت پنجشنبه 9200 تومان اعلام شد.
بازار دلار و سکه
قیمت دلار در روز شروع به کار بسته جدید ارزی دولت، همه را غافلگیر کرد و از 4412 تومان به 4200 تومان برگشت و تا پایان هفته هم روی همین قیمت ایستاد.
هم سکه و هم دلار، هفته بسیار پر افت و خیزی را شروع کردند. سکه این هفته را با 3.963.00 تومان شروع کرد و پس از اجرایی شدن بازار ثانویه حتی به نزدیکی کانال 2.900 هم رسید، ولی همزمانی عرضه سکه های قطعی و ودیعه ای بانک مرکزی و برخی شایعات، جلوی از بین رفتن حباب سکه را گرفت تا جایی که روز پنجشنبه باز هم سکه به 4.180 رسید. این قیمت، همان پنجشنبه به زیر 4 میلیون برگشت و امروز 3.825.000 است.
دلار بازار آزاد هم که در ابتدای هفته 10.550 تومان بود در طی هفته به کانال 9 هزار سقوط کرد و تا 9100 هم رسید ولی پایان هفته را با همان قیمت شنبه به پایان رساند و 10.550 قیمت خورد.
هر چند صرافی ها قرار است قیمت خود را با 5 درصد بالاتر از قیمت سامانه سنا، آن هم با گرفتن مدارک مورد نیاز به فروش برسانند قیمت های روز چهارشنبه تابلوی صرافی ها هم اعداد بالای 10 هزار را ثبت کردند.
بورس اوراق بهادار هم هفته پر هیجانی را پشت سر گذاشت. شاخص کل که در ابتدای هفته، 124 هزار و 352 بود بعد از چند جهش و ثبت رکوردهای عجیب، هفته را با شاخص کل 131 هزار و 521 به پایان رساند تا نسبت به شنبه 7 هزار و 169 رتبه صعود داشته باشد.
قیمت مواد اولیه
در این هفته قیمت مواد اولیه در پی ابهام در تعیین قیمت پایه بر اساس دلار بازار ثانویه باز هم به افزایش قیمت ادامه داد و یکی از رؤیایی ترین هفته ها را برای دلال ها رقم زد. شکاف بین قیمت مواد اولیه در بازار آزاد و بورس کالا به حدی عمیق شده است که در عمده گریدها، دو برابر قیمت بورس کالاست. قیمت های پایه این هفته هم با همان دلار 4400 تعیین شد، ولی می توان به صراحت گفت دیگر قیمت های بازار به نوسانات قیمت های پایه توجه ندارد و دلالان با توجه به احتمال تغییر قریب الوقوع قیمت های پایه، هر روز قیمت ها را افزایش می دهند. هر چند محتشمی پور، کیانی و سلطانی به دنیای اقتصاد گفته اند کماکان با دلار تک نرخی، قیمت ها محاسبه می شود.
افشای اطلاعات خریداران بورس کالا
خبر مهم دیگر هفته ای که گذشت، گرفتن تعهدنامه از مشتریان بورس کالا برای افشای اطلاعات معاملات است. این تصمیم علیرغم پاسخ قبلی سلطانی، مدیرعامل بورس کالا به وزیر صنعت، عملی می شود که گفته بود تنها با دستور دادستانی، افشای اطلاعات مجاز است و به نظر می رسد گرفتن این تعهدنامه برای پاسخ بعدی بورس کالا به مراجع قضایی از بابت انتشار و افشای اطلاعات شرکت ها باشد. در همین ارتباط یک نظرسنجی مطرح کردیم: آیا افشای اطلاعات خریداران محصولات پتروشیمی در بورس کالا به واقعی تر شدن تقاضا و دسترسی تولیدکننده واقعی به مواد اولیه کمک می کند؟ پاسخ 88 درصد شرکت کنندگان این بود: بله (204 نفر)
احتمالات قیمت های پایه
سه سناریو برای قیمت های پایه در ویکی پلاست منتشر شد که بسیار پربازدید شد و در این سه سناریو، سه رقم 7 هزار، 8 هزار و 8.800 به عنوان گزینه های احتمالی دلار در تعیین قیمت های پایه در نظر گرفته شده است.
خدمات جدید ویکی پلاست
در هفته ای که گذشت چند سرویس جدید در ویکی پلاست راه اندازی کردیم و هنوز برنامه های توسعه ای ما ادامه دارد و خوشبختانه طی همین هفته هم نماد اعتماد الکترونیکی ویکی پلاست نیز صادر شد.
چند خبر دیگر
وزير كار بيكار شد/ مجلس اعتماد خود از وزیر کار را برداشت
دو عضو هیئت مدیره انجمن همگن تهران کناره گیری کردند اینجا
شورای نگهبان اصلاحيه قانون منع بكارگيری بازنشستگان را تاييد كرد
ساعت کاری دستگاه های اجرایی و بانک ها از ۲۱ مرداد به زمان ساعت قبل بازمیگردد
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- داغ ترین های هفته | تعزیرات، دلار 4200 قیمت پایه و معافیت مواد اولیه از مابه التفاوت ارز
- کاهش 11 درصدی عرضه پتروشیمی ها در بورس کالا
- داغ ترین های هفته | رنگ پریده بازار با دستورالعمل جدید تنظیم بازار پتروشیمی
- یک هفته خبر داغ | بازار در انتظار اثرات دستورالعمل جدید تنظیم بازار پتروشیمی
- داغ ترین های یک هفته | پیش به سوی کد بهین یاب
- یک هفته خبر داغ | بالاخره بازار روی کاهش قیمت مواد به خود دید
- یک هفته خبر داغ | مگر بازار دوم ارز به داد قیمت ها برسد